Wat is een sociaal platform voor organisaties?

De meeste organisaties zetten social media in voor externe communicatie, gericht op bijvoorbeeld marketing en voor contact met klanten. Social media zijn intussen een krachtig middel om samenwerking tussen personeelsleden en de algehele interne communicatie te ondersteunen. In deze vorm heet social media ook wel Enterprise Social Media (ESM). In Nederland wordt de term intern sociaal platform vaak gebruikt.

Voordelen van een sociaal platform

Kenmerkend voor een succesvol intern sociaal platform is het gebruiksgemak. Met het platform wordt een interne community gecreëerd waardoor het mogelijk is om afdeling,regio- en land overstijgend, gemakkelijk en direct met elkaar kunnen communiceren. Medewerkers zijn hierdoor meer verbonden, delen gemakkelijker kennis en hebben organisaties ieder moment inzicht in activiteiten, ontwikkelingen, kennisniveau en problemen binnen de organisatie.

Onmisbaar onderdeel van de communicatiemix

Wereldwijd gebruiken steeds meer organisaties een intern sociaal platform. Bij enkele voorlopers in Nederland, waaronder Philips en KPN is een intern sociaal platform een onmisbaar onderdeel van de communicatiemix geworden. Niet voor niets. Het platform blijkt een efficiënt middel voor het verhogen van de effectiviteit binnen organisaties en voor het  verbeteren van de organisatieresultaten. Organisaties in vrijwel alle sectoren maken reeds gebruik van een intern sociaal platform.

Wat kun je met een sociaal platform bereiken?

– Verbetering en optimalisatie van de interne samenwerking
– Verhoging van de beschikbaarheid  van informatie
– Verbetering van de  zichtbaarheid  werkzaamheden
– Verhoging van de productiviteit
– Stimulering van product en proces innovatie
– Stimulering van kennisdeling
– Creëren en positioneren van interne organisatie-ambassadeurs
– Managen van crisissituaties

Samenwerking met Speakap

 

Alles wat je nodig hebt, op één plek. Speakap is beschikbaar op je computer, smartphone en tablet. Met Speakap heb je informatie, documenten en je team altijd en overal bij de hand. Vanaf ieder device, vanaf elke plaats en op ieder moment.

Download de brochure Speakap 

Aan de slag!

De voordelen van interne social media zijn veel besproken. Wil je deze middelen optimaal inzetten in de organisatie om een intern netwerk te creëren?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende informatie sessie!